torsdag 1 oktober 2009

Oskyldigt anklagad och bränd

Jag har en idé om vad årets julklapp kan tänkas bli. I alla fall om julen varit lite närmre än knappt tre månader bort. Så här i väntan på svininfluensan har ju handsprit nämligen blivit något som säljs överallt. Själv har jag haft en liten flaska i handväskan i några år nu. Det hela började under en semester i New York och har ingenting med influensa att göra. Jag tyckte helt enkelt att alla dörrhandtag och framför allt räckena på rulltrapporna i tunnelbanan var så groteskt äckliga. Och kundvagnar ska vi inte ens prata om (när så du senast en sådan tvättas?)... Händer ska tvättas innan man äter och har man inte tillgång till tvål och vatten är handsprit toppen.

Nuförtiden är ju dessa små flaskor überpopulära och finns i, mer eller mindre, varenda skrivbordslåda, handväska och badrumsskåp. Här finns dock risker som många missat. Tänk till exempel på att du kan brinna upp. En sjuksköterska vars händer självantände efter en statisk urladdning i kombination med nyspritade fingrar kanske tänker två gånger innan hon använder medlet nästa gång. Du kan också göra en tabbe på jobbet. Här vill jag nämna polisen som ville sätta dit en bilist för rattfylla efter det att han testat positivt vid utandningsprovet -tack vare att polismannen som höll i testet hade spritat sig! Eller varför inte busschuffören som efter handtvätt inte kunde starta bussen eftersom alkolåset kickade in?

Mannen med stort M vägrar konsekvent använda medlet från min lilla flaska. Han tvättar händerna med tvål och vatten och inget annat. I ljus av ovan nämnda händelser har han kanske helt rätt. Nu när handspriten säljs nästan lastbilsvis är det ju bara en tidsfråga innan någon chaufför (efter att ha förbannat fordonet som inte startar) tappar en cigarettfimp och det säger PANG! Och då kommer farbror blå kunna sätta dit stackarn för både pyromani och rattfylla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar