onsdag 25 november 2009

Fantastiska danskar

Har mer eller mindre trillat över en del diskussioner kring danskar och alkoholvanor på sista tiden. Spännande fenomen. Ska vi se det som en spaning?

Wolfgang Hansson läst en rapport och kommit fram till att danskarna jobbar för dåligt. Produktiviteten sjunker och i takt med den välståndet. De har det helt enkelt för gemytligt där de sitter "bekvämt tillbakalutad med en nyöppnad Hof i handen".

Öldansken har fått en stödgrupp på facebook. Vem? Jo, den packade danske killen som sprang in på plan under fotbollsmatchen Scerige-Danmark 2007. Han ska nu betala ett saftigt skadestånd, men någon välvillig människa har startat en facebook grupp som ska samla in pengar för att hjälpa honom. Det är ju faktiskt inte hans fel att säkerheten var dålig! Hmmm... jag undviker att komma in på diskussionen fotboll (även om det kliar i fingrarna och håller mig till ämnet danskar).

Och slutligen,motsatsen till ovan nämnda fall. En dansk som bor i Hylte i Halland anser att det sups för mycket där. Rena vilda västen kallar han det för. Människorna är otrevliga och tänker bara på alkohol och att bli så fulla som möjligt. Det är en fruktansvärd plats på jorden och var dansk som någonsin varit där svär att aldrig återvända. Nåväl, ungefär så tycker han. Paradox någon? Jag får ingen rätsida på det faktum att det är där han valt att bo och inte i Danmark där det, vilket med all tydlighet framgår från ovan två nämnda artiklar, inte tycks finnas sprit eller öl alls...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar