måndag 7 december 2009

Det vi aldrig lär oss

Det tycks finnas två saker som folk aldrig lär sig. Som dyker upp i pressen allt som oftast. Hur det kan kallas nyheter är för mig en gåta, liksom hur det kan ske gång på gång på gång och ändå förvåna människor. Så, en gång för alla, inse följande:
  1. Om du ställer upp på att vara med i en dokusåpa säljer du din själ. Producenterna bestämmer vad som ska visas, inte du. Det spelar ingen roll om det är paradise hotel, Ullared eller nåt annat. De kommer att visa det som blir bäst TV -och det är med största sannolikhet inte det du skäms minst över... Och ja, är det överlevnad på en öde ö kommer du med största sannolikhet att vara hungrig och smutsig, är det parbildning i ett hus kommer det visas i TV om du har sex och innebär konceptet att teamet följer dig under sin shoppingsemester i ett halländskt billighetsparadis är det inte omöjligt att de går igenom ditt kvitto och får dig att verka som ett shoppinggalen idiot. Kan du inte hantera detta så ställ inte upp från första början. Inse och acceptera!
  2. Det kostar mycket att surfa med sitt mobila bredband utomlands. Hur många gånger ska man behöva läsa i tidningen om någon som "inte visste" och nu ledsen visar upp sin mobilräkning på 47 000 efter en veckas filmtittande i Marocco. Vilken liten bubbla har man levt i om man inte vet om att det är dyrt? Ja, det är löjligt dyrt, men så har det varit länge! Och det handlar inte om misstag. Känner man sig osäker är det väldigt enkelt att spärra sitt modem för utlandsanvändning (ett ynka telefonsamtal til operatören så är det löst).

Människor: sluta gnäll över saker som är ditt eget fel!

Kvällspressen: sluta skriv om dessa fåniga nonsens-historier!

BitterBettan: sluta läs dumheter i kvällspressen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar